«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

У День знань молимось за освіту в Україні та школярів і студентів

У День знань молимось за освіту в Україні та школярів і студентів

У День знань запрошуємо вас приєднатись до молитви за всіх дітей, які сьогодні підуть до школи, за студентів університетів, вчителів, доцентів, професорів. Молимось також за систему освіти в Україні, щоб представники Міністерств та інших державних установ усіляко сприяли впровадженню християнських цінностей у процес навчання. 

Як зазначалось раніше Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій підписала угоду з МОН щодо взаємодії у сфері освіти та впровадження сімейних цінностей в навчальні заклади. Дякуємо Богу за такі ініціативи, але продовжуємо молитись й за загрози, які постають перед християнами. 

Так, підручники з етики, в яких висвітлено традиційну модель сім'ї, постійно піддаються критиці з боку псевдоекспертів з "гендерної науки". Спостерігаємо агресивні напади з боку гендеристів на усіляку спробу запровадити в освітні процеси книжки християнського спрямування. Наприкінці серпня через невдоволення гендеристів Мінкульт анулював закупівлю книги для шкіл психолога Марини Ланге «Щоб в 16 не було пізно». З іншого боку раніше Мінкульт закупив для дитячих бібліотек за державні кошти книгу про лесбійське кохання "Принцеса і принцеса". І навіть після тисяч листів громадян та звернення ряду міських рад з вимогою вилучити цю книгу з бібліотек, вирішує нічого не робити і через кілька місяців відписується, що "не впливає на бібліотеки і не може вилучити книгу".

З огляду на вищевикладене, Заступники України у День знань закликають молитись за наступне: 

 - впровадження у кожний навчальний заклад підручників духовно-морального спрямування;

 - Дух Божий на педагогах, які б з мудрістю навчали дітей;

 - збереження українських дітей від злого товариства, Інтернет-залежностей;

 - відкриті серця представників влади, які б сприяли впровадженню християнських цінностей в освіту; 

 - атаки з боку гендеристів нехай Господь поверне на добро. 

Молимось, згідно з місць Писання: 

"Піднесіте верхи свої, брами, і будьте відчинені, входи відвічні, і ввійде Цар слави!" (Псалом 24:7).

 "Дух Господній на Мені; бо Він помазав Мене благовістити убогим, і послав Мене зціляти розбитих серцем, проповідувати полоненим визволення, сліпим прозріння, відпустити замучених на волю" (Луки 4:18).

"...бо мудрість увійде до серця твого, і буде приємне знання для твоєї душі! Розважність тоді тебе пильнуватиме, розум тебе стерегтиме, щоб тебе врятувати від злої дороги, від людини, що каже лукаве, від тих, хто стежки простоти покидає, щоб ходити дорогами темряви" (Приповісті 2:10-13). 

"Водні потоки цареве це серце в Господній руці: куди тільки захоче, його Він скеровує" (Приповісті 21:1).

"Хто обмовляє тайкома ближнього свого, – того я призведу до мовчанки. Хто має горде око й пиху в серці, не стерплю того" (Псалом 101:5).



1 вересня 2021