«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Свято подяки у Києві зібрало тисячі українців для молитви вдячності

Свято подяки у Києві зібрало тисячі українців для молитви вдячності

12 вересня у Києві протягом дня відбувалось Всеукраїнське Свято Подяки-2021. 

У 2021 році свято було присвячено 30-й річниці незалежності України, релігійній свободі та служіння Богові. Єпископи українських церков дякували Богу  зі сцени за різноманітні сфери життя та країну.

Свято передбачало спортивні локації, конкурси, фотозони, денний та вечірній концерт, виставку служінь, але найголовніше - це молитви вдячності та розповідь учасникам свята про Божу любов та ласку. 

Цілий день на Софійській площі функціонувала молитовна капличка, в якій всі охочі могли залишити записки зі своїми потребами, щоб за них молилися. Водночас волонтери в молитовних капличках з радістю розповідали про віру в Бога всім, хто до них звертався. 

Під час вечірньої програми звучали музичні твори, пісні, в яких прославлялось ім'я Бога. Зокрема, виступали Руслана Лавор, Дарина Кочанжи, Ірина Цуканова, Вячеслав Рибіков та багато інших християнських виконавців та музикантів. 

Єпископи та пастори церков по черзі молились та говорили слово до учасників свята. Так, єпископ Об’єднання християнських церков «Нове покоління» в Україні Андрій Тищенко наголосив на важливості вдячності народу.

“Ми дуже часто дорікаємо. Один одному, владі. А нам не потрібно нарікати. Нам потрібно дякувати. І нам є за що дякувати. Ми маємо свободу слова, ми маємо тисячі церков, потужні соціальні служіння, можливість відстоювати свої права. Ми багато що маємо. І будемо мати ще більше. Тому що ми вдячний народ!” – сказав він.

Своєю чергою старший пресвітер Київського міського об'єднання церков УЦХВЄ Сергій Вознюк звершив подячну молитву за найбільшу цінність, передану нам Господом, - Його Слово.

День Подяки Господу-2021, що зібрав до столичної Софійської площі тисячі християн, завершився спільною молитвою подяки єпископів різних церков та об'єднань за Україну та всі блага, якими можемо насолоджуватись на Землі. 


14 вересня 2021