«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Молитва про благополуччя в сім’ї

Молитва про благополуччя в сім’ї

Коли ми молимось про добробут, то, зазвичай, за цим проханням стоїть щось конкретне: ми просимо у Бога фінансового покращення для сім’ї, або миру серед навколишніх, чи порозуміння із партнером. Якого саме благополуччя ви чекаєте від Господа? Матеріального, духовного, емоційного чи фізичного?

У Біблії ви не знайдете такого місця, де буде написано: «Молитва про благополуччя в сім’ї», але можна знайти умови, на яких воно може бути нам дане. Більше того, Ісус запрошує нас молитися, Він сказав: «І все (в тому числі і благополуччя), чого ви в молитві попросите з вірою, то одержите» (Матвія 21:22).

Не на всі молитви ми отримуємо відповіді. Чому? Тому що «прохаєте та не одержуєте, бо прохаєте на зле, щоб ужити на розкоші свої» (Якова 4:3). Відповідь Бога на таку молитву означала б, що Бог підтримує наші злі, або якісь егоїстичні наміри. Ще одна причина, чому ми можемо не отримати відповіді на молитву: «Хто відхилює вухо своє, щоб не слухати Закона, то буде огидна й молитва того» (Притчі 28:9). Бог не відповідає на молитву людини, яка свідомо відхиляється від Божого Закону і не хоче слухати його.

Отже, в молитві можна отримати все, але є умови на яких молитва може бути почута. В книзі Повторення Закону написано: «І прийдуть на тебе всі оці благословення…коли ти слухатимешся голосу Господа, Бога свого. Благословенний ти в місті…на полі! Благословенний плід утроби твоєї, плід твоєї землі, і плід худоби твоєї. Господь накаже Своєму благословенню бути з тобою в коморах твоїх, та в усьому, чого доторкнеться рука твоя» (Повторення Закону 28:2-4, 8).

Христос сказав: «Прийдіть до мене всі струджені та обтяжні, і Я вас заспокою!» (Матвія 11:28). І в іншому місці Він говорить: «Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали» (Івана 10:10). Кожна сім’я може знайти справжнє благополуччя біля Христа. Він дає мир, Він дає достаток, Він наповнює наше життя сенсом і повнотою. Послух Його заповідям винагороджується всякими Божими благословеннями.

Сімейне щастя залежить не так від правильних слів молитви, як від того, чи живе у вашому домі Христос

Ви можете прийти до Ісуса з усіма своїми проблемами і просити в Нього благополуччя для своєї сім’ї, довіряйте Йому і будьте слухняні Його заповідям.

Сімейне щастя там, де служать один одному. Христос навчав: «Блаженніше давати, ніж брати!» (Дії 20:35). Кожен повинен подумати: «Що я можу зробити для щастя моєї половини, моїх дітей, батьків?». Ми суспільство користувачів і вимагаємо любові, поваги, справедливості до себе, але справжня любов безкорислива і вона віддає. Благополуччя там, де шукають щастя для іншого.

У псалмах записана чудова обітниця про достаток (благополуччя) в сім’ї: «Блажен муж, що боїться Господа, що заповіді Його любить! Буде сильним насіння його на землі, буде поблагословений рід безневинних! Багатство й достаток у домі його, а правда його пробуває навіки!» (Псалом 112:1-3). Благополуччя і блаженство обіцяне нам. Прийдіть до Господа і візьміть його.

Автор: Тарас Гладкий

Джерело: Adventist.ua

14 травня 2021