«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Молимось: Збоченці полюють на дітей через онлайн-ігри

Молимось: Збоченці полюють на дітей через онлайн-ігри

"На жаль, де б не були ваші діти, пам’ятайте, що педофіли завжди «сидять у засідці». Тож якщо ваші діти сидять в соціальних мережах або грають у відеоігри, особливо в яких є інтерактивний елемент, вони обов’язково наштовхнуться на збоченців", - попереджає Ліна Нілон, директор стратегічних ініціатив Національного центру сексуальної експлуатації (NCOSE). Про це пише 1.cbn.com

"Соціальні мережі не призначені для дітей, злочинці це знають і користуються цим", - говорить вона.

Ось що говорить аналітик ФБР Кріс Тревіс про випадки онлайн-насилля: «Ці злочинці використовували ігрові онлайн-платформи, щоб мати доступ до спілкування з дітьми. Вони починають спілкуватися з ними, втираються в довіру, а потім заманюють їх в інші додатки, де вони зможуть обмінюватися фотографіями та відео».

Опинившись у додатку для соціальних мереж, злочинець агресивно змушує дитину надсилати нові фотографії.

«Вони кажуть: «Ти маєш надсилати мені більше фотографій чи відео, а якщо ні, я опублікую ті фотографії, які ти надіслав мені раніше. Я опублікую їх в Facebook або в Discord, або відправлю їх твоїм батькам», - пояснив Тревіс.

«Для людей які займаються торгівлею дітьми, це найефективніший спосіб. Вони зустрічаються в інтернеті, втираються в довіру, та спокушають дитину піти на прогулянку, де їх викрадають. Це не виглядає як білий фургон який під'їжджає та викрадає дітей з будинку і кидає їх в клітку. Це діти, які добровільно йдуть і не розуміють, у що вони потрапляють" - говорить Кевін Бранзетті, ветеран поліції Нью-Йорка та співзасновник Національної робочої групи з захисту дітей.

ФБР просить батьків вчити дітей, як вони мають поводитися в Інтернеті і чого остерігатися. Експерти підкреслюють, що не варто заборонити дитині повністю користуватися Інтернетом. По-перше, це нереально. Натомість візьміть більше контролю над тим, до чого вони мають доступ, щоб запобігти доступу злочинців до них.

Молимось за українських дітей, щоб вони не потрапляли в інтернет-пастки. Також просимо мудрості для батьків й за те, щоб вони мали уявлення з ким їхні діти спілкуються у мережі. Як записано в 3 Івана 1:4, молимось, щоб "діти жили у правді" й пізнавали Бога та Його волю. 

13 серпня 2021