«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Молимось за захист українських дітей від аморальності та негативного впливу

Молимось за захист українських дітей від аморальності та негативного впливу

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба відреагував на світлини ”кохання” 8-річної дівчинки з 13-річним підлітком. Відверті фото дітей, на яких вони разом обмінюються поцілунками та сплять разом розбурхали соцмережі.

Микола Кулеба написав на своїй сторінці у фейсбук: “Я отримав повідомлення про “юних блогерів”, в соціальних мережах яких розміщені фото і відео, які можуть негативно вплинути на психоемоційний розвиток дітей та мати руйнівний вплив на багатомільйонну аудиторію інших дітей. Я одразу звернувся до МВС, Генпрокуратури, кіберполіції, соціальних служб для встановлення фактів та відповідного реагування. Правоохоронці після встановлення фактів мають з’ясувати, чи є підстави для притягнення до відповідальності батьків або інших осіб, які можуть бути причетні до виготовлення такого контенту“.

Він додав, що вважає виготовлення такого контенту неприпустимим і таким, що порушує права дітей.

“Це сексуалізує образ дитини та може призвести до втягнення тисяч дітей до сексуального насильства та експлуатації. Для мене такий контент – аморальний та провокативний. Я вважаю, що держава і суспільство має категорично відреагувати щодо недопущення таких випадків в майбутньому. Інакше наслідки можуть бути руйнівними для цілого покоління. Це природно для дітей копіювати поведінку інших і намагатися довести, що вони дорослі. Досить часто вони обирають оманливий шлях, щоб цього досягнути. Діти не можуть критично оцінити наслідки такої поведінки”, – вважає Микола Кулеба.

Він звернувся до батьків з проханням бути мудрими та уважними до того, в яких соціальних мережах спілкуються їхні діти, що вони публікують та хто є їхніми “кумирами”. Маму 8-річної дівчинки викликали на допит до поліції. Батьків підозрюють у тому, що вони заради грошей змушують дітей розігрувати кохання.

Представники Молитовного руху “Заступники України” також відреагували на подію та закликають небайдужих християн посилити молитви за всіх українських дітей, щоб Бог захищав їх від негативного впливу соціальних мереж та від аморальності; а батькам давав мудрість у вихованні.

Молимось за дітей, згідно зі Словом Божим:

“Щоб ви могли розпізнавати те, що ліпше; і щоб були чисті й бездоганні в день Христа” (Филип’ян 1:10).

18 березня 2021