«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Молимось за дітей! Народжуваність в Україні впала на 34%

Молимось за дітей! Народжуваність в Україні впала на 34%

Молитовний рух "Заступники України" запрошує долучитись до молитов за збільшення народжуваності дітей в Україні, адже за 6 років в країні на 34% зменшилась кількість новонароджених. Аналітики зазначають, що, якщо провести перепис населення, то цифри будуть ще нижче.

В порівнянні з 2015 роком народжуваність впала на 34% за перші 4 місяці 2021 року. Київ продовжує тримати маленьке падіння народжуваності тільки шляхом міграції студентів з регіонів, які згодом залишаються жити в Києві й народжують дітей.
Молимось, щоб Бог зупинив цю сумну статистику, тому що інакше в Україні знижатиметься рівень населення на 0,6-0,8% щороку. У чисельному вираженні це 270-330 тисяч мінус щороку.

Загалом тенденція така, що цілий світ фактично вступає в епоху глобального падіння рівня народжуваності. Світовий коефіцієнт народжуваності вже впав більш ніж на 50% за останні 50 років. Падіння рівня народжуваності також збільшує частку літніх людей в країні. Така тенденція призведе до значного збільшення навантаження на пенсійну та медичну системи, адже менша кількість молодих працівників може «піклуватися» про велику кількість пенсіонерів.

Просимо Бога, щоб приріст населення збільшувався і зупинилось уповільнення економічного зростання пов'язане зі зменшенням народжуваності. В основу молитви покладемо вірш з Біблії: "Сини наші як парості хай будуть, що ростуть у повнім віку молодечім. Дочки наші, немов стовпи наріжні, витесані, немов оті у палаці" (Псалом 144: 12)

25 червня 2021