«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Міжнародний день молитви за переслідувануння відзначать 7 листопада

Міжнародний день молитви за переслідувануння відзначать 7 листопада

Міжнародний день молитви за переслідувану церкву є днем особливої, посиленої, об’єднаної молитви-прохання, спрямованої на захист переслідуваних християн у всьому світі.

У цей день церкви в усьому світі готуються об’єднати свої зусилля і молитви, згідно з віршем із Біблії:

 «Пам’ятайте про в’язнів, немов із ними були б ви пов’язані, про тих, хто страждає, як такі, що й самі ви знаходитесь в тілі» (Євреїв 13:3).

Співробітник американського офісу «Голос мучеників» Тодд Нетлтон розповів, що при зустрічі з переслідуваними християнами в різних куточках світу, їх першим проханням до церкви є прохання молитися. 

Міжнародний день молитви за переслідувану церкву − це день, коли все Тіло Христове об’єднується для відповіді на це прохання.

Церква не просить молитися про те, щоб переслідування припинились, вона просить молитись про те, щоб попри переслідування залишатися вірною Христу. Це дуже важливий день в церковному календарі, оскільки спрямований на підтримку переслідуваних братів і сестер.

Заступники України закликають віруючих в Україні спланувати особисту участь і участь церкви в міжнародний день молитви за переслідувану церкву 7 листопада 2021 року.  Кожна церква може вибрати зручний для себе час. 

На сайті організації зазначено, щоб церкви присвятили окреме богослужіння 31 жовтня або 7 листопада (або будь-яке інше число в неділю, яке підходить за церковним календарем), щоб згадати про братів і сестер в гоніннях і разом з ними прославити незмінну вірність всемогутнього Господа.

Нагадаємо, що у Криму окупаційна влада активно застосовує російське законодавство щодо обмеження місіонерської діяльності та боротьби з екстремізмом. Російська влада намагається припинити діяльність в Криму будь-яких проукраїнських спільнот, зокрема релігійних громад. Молимось й за християн у Криму та на окупованих територіях України. 


21 жовтня 2021