«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Депутати хочуть збільшити доходи грального бізнесу

Депутати хочуть збільшити доходи грального бізнесу

4 березня Верховна Рада планує розглянути законопроєкт №2713-д, який передбачає в декілька раз зниження ставок оподаткування для організаторів азартних ігор та лотерей.

Заступники України закликають всіх християн молитись за звільнення людей від ігроманії та за мудрість для депутатів, які мають приймати законодавчі ініціативи на благо українського народу.

Релігійні спільноти України різних конфесій та Заступники України сприймають цю ініціативу, як цинічну спробу лобізму в інтересах власників ігорного бізнесу в Україні та закликають молитись за неприйняття законопроєкту.

Цим законом позбавлять Державний бюджет України передбачених раніше надходжень й накинуть на наших співгромадян ярмо ігроманії шляхом запровадження послаблених умов оподаткування для організаторів азартних ігор і лотерей.

“Висловлюємо своє глибоке обурення законодавчою ініціативою (проєкт № 2713-д), яка може призвести до ще більшого поширення серед населення Україні залежності від азартних ігор і лотерей, зубожіння та руйнації українських сімей через згубні наслідки ігроманії”, – наголошується у зверненні ВРЦіРО.

Азартні ігри були заборонені в Україні протягом останніх 11 років, адже, використовуючи бідність великої частини наших співгромадян та емоційну складову процесу гри на гроші, забирали у багатьох сімей останні заощадження та кидали чисельних ігроманів у боргові ями.

Ухвалення законопроєкту № 2713-д засвідчить заохочення державою громадян до азартних ігор – морально шкідливої справи, яка здатна викликати хворобливу і руйнівну за наслідками залежність.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає Верховну Раду України відхилити проєкт Закону № 2713-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей як такий, що є економічно недоцільним і небезпечним для морального здоров’я суспільства.

Заступники України моляться, згідно з Біблією, за звільнення від залежності українців та за мудрість та страх Божий для правителів держави: 

Так говорить Господь сил, Бог Ізраїля: Розіб’ю ярмо вавилонського царя! (Єремії 28:2) 

До Тебе вдаюся я. Господи, — хай же не буду повік засоромлений! Визволь мене через правду Свою, і звільни мене, нахили Своє вухо до мене, й спаси мене, стань для мене за скелю мешкальну, куди міг би я завжди ховатись! Ти наказав рятувати мене, бо Ти скеля моя та твердиня моя! Боже мій, визволь мене від руки беззаконного, від руки того, хто кривдить та гнобить мене, Ти бо, Владико, надія моя, Господи, Ти охорона моя від юнацького віку мого! (Псалом 71:1-5).

3 березня 2021