«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

5 корисних порад про молитву

5 корисних порад про молитву

Молитва – це серцебиття нашої віри. Ми молимося, вірячи, що Бог чує та відповідає. Однак наше молитовне життя завжди в процесі будівництва, і нам постійно потрібно розмірковувати про сенс і практику молитви. У вік нескінченних відволікань нам потрібен погляд на молитву, який нагадував би нам, чим вона є, і чому вона така важлива. Вашiй увазі п’ять корисних поглядів на молитву!

1. Моліться зі смиренністю

Коли ми звертаємося до Бога і починаємо молитися, ми розуміємо, хто Він і хто ми. Ми звертаємось до нашого святого Бога як грішні люди. Ми порушили Його закони і втратили Його славу (Римлян 3:23). Джон Удалл переконував: «Народ Божий повинен розпочинати свої молитви Богові з вільного сповідання своїх гріхів (Псалом 31:5). Сповідуючи свої гріхи, ми стаємо більш смиренними і краще підготовленими до молитви». У смиренні ми шукаємо у Бога прощення в Ісусі Христі, щоб жити так, як хоче Бог. Щодня нам потрібно сповідувати свої гріхи у молитві.

2. Моліться серед лиха

Нас вражає гріх та інші неприємності, страждання та труднощі у житті. Серед цього ми молимося. Посилаючись на Якова 5:13, Вінсент Олсоп сказав: «Молитва в негараздах свідчить про те, що ми віримо, що наш Бог добрий і милосердний, що Він може підтримати нас у біді, може зробити багато добра з нього і врятувати нас». Молитва в бідах відбиває нашу віру в те, що Бог добрий і милосердний. Він нас не підведе. Він підтримує нас і допомагає нам долати неприємності так, як ми того й не чекаємо. Наші молитви висловлюють ці переконання. Ми молимося з вірою, вважаючи, що «багато лихого для праведного, та його визволяє Господь з них усіх» (Псалом 34:20). Моліться серед негараздів та бід.

3. Моліться на хвалу Богу

У будь-яких обставинах ми молимося. Ми молимося, бо знаємо, що Бог з нами і є джерелом усіх благословень. Ми дякуємо і висловлюємо Йому всю хвалу та славу! Як писав Метью Генрі: «Кожний шматочок їжі, який ми їмо, і кожна краплина води, яку ми п’ємо, – це Його милість; кожен крок і кожен вдих, який ми робимо, — це Його милість. Це те, що ми можемо визнати з вдячністю на хвалу Богу». Цар Давид підніс хвалу Йому: «Твоя, Господи, могутність і сила, і велич, і вічність, і слава, і все на небесах та на землі! Твої, Господи, царства, і Ти піднесений над усім за Голову! І багатство та слава від Тебе, і Ти пануєш над усім, і в руці Твоїй сила та хоробрість, і в руці Твоїй побільшити та зміцнити все. А тепер, Боже наш, ми дякуємо Тобі, і славимо Ім’я Твоєї величі» (1 Хронік 29:11-13). Велика мета в нашому житті – визнати Бога джерелом усіх благословень. У молитві ми приносимо Йому все, вихваляючи і дякуючи Йому за милість.

4. Моліться терпляче

Чому Бог інколи не поспішає відповідати на молитву? Ми ставимо це питання. Ми молимося і молимося, але відповіді, здається, все немає. Наша віра може спалахувати і згасати. Але, як зауважив Артур Хільдершам, «ми можемо бути впевнені, що оскільки Господь дійсно чує і враховує кожну нашу молитву, Він неодмінно дасть нам милостиву відповідь свого часу». Свого часу означає в Божий час. Бог чує та відповідає, але тоді, коли Він вирішить це зробити. І Його час кращий, ніж наш. Незважаючи на нашу тривогу в очікуванні, ми можемо довіряти Богові, який відповість тоді, коли Він забажає. Це наша втіха, оскільки Його воля – бути милостивим до нас. Як сказав псалмоспівець: «Господь довготерпеливий і багатомилостивий» (Псалом 110:4, 144:8).

5. Моліться з очікуванням

Ми молимося, бо віримо, що Бог нас слухає. Він не відсторонений і не байдужий; Він поруч із нами, Він уважний. Пол Бейнс писав: «Будьмо впевнені, що Він збирає наші сльози в посудину, зберігає наші молитви, записуючи їх перед Собою». Уявіть собі, що Бог «поміщає наші сльози в посудину» (Псалом 56:9)! Наші молитви не відлітають у нікуди. Він чує їх, і вони записані перед нашим милостивим Богом, Який їх пам’ятає. Наші молитви дорогі Йому як «сльози в посудині». Він має «книгу пам’яті», сповнену нашими молитвами. Ми можемо бути впевнені, що Бог чує та відповість.


Джерело: ieshua.org

4 листопада 2021