«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

10 причин, чому деяким подружжям важко молитися разом щодня

10 причин, чому деяким подружжям важко молитися разом щодня

Існують причини, з яких подружнім парам важко молитися разом щодня. Вашій увазі поради Чака Лоулеса, викладача з євангелізму і місіонерства семінарії в Вейк Форест (штат Північна Кароліна) про те, як все ж таки в сім'ї почати молитися разом. Адже молитва єдності  - могутня, пам'ятаймо про це! 

1. Ми взагалі мало молимося. Багато хто з нас буквально змушує себе молитися. В такому випадку малоймовірно, що ми будемо молитися разом з партнером.

2. Наші шлюби насправді не побудовані на Божій основі. Ми можемо разом відвідувати церкву і справляти враження міцної християнської сім’ї, при цьому не поклавши віру в основу нашого дому.

3. Наші дружини краще за інших людей знають, коли ми насправді не ходимо з Богом. Вони знають, коли наші молитви виходять не з чистого і слухняного серця, тому ми уникаємо молитися разом з ними.

4. Ми переконуємо себе, що не можемо знайти час для щоденної молитви. Можливо, причина цього криється в тому, що ми ставимо собі за мету багатогодинну спільну молитву, але я цього не мав на увазі. Я хочу, щоб ми почали з чого-небудь, навіть якщо молитви будуть короткими і простими.

5. Нам ніяково молитися в присутності інших. Деякі в число небажаних свідків молитви включають і своїх партнерів, навіть якщо їх в кімнаті тільки двоє.

6. Нам не подобається рівень духовної близькості, якого вимагає молитва. Близькість спільної молитви – це, в певному сенсі, найглибша близькість, яку ми можемо випробувати, і це викликає у нас занепокоєння.

7. Часто рівень посвяти нашого партнера Христу набагато перевершує наш власний. Якщо ми будемо чесні, то погодимося, що боїмося молитися в такій ситуації.

8. Ми вже пробували це раніше, і тоді це не спрацювало. Тому ми залишили всі спроби, хоча, можливо, з тих пір ми обидва духовно виросли.

9. Ми вважаємо, що досить разом молитися перед прийняттям їжі. Так, ми часто так і робимо, але я маю на увазі щось більше. Я говорю про спільний щирий пошук Бога.

10. Нам ніхто раніше не говорив, що потрібно щодня молитися разом з партнером. Тоді я зараз кажу вам про це, і собі в тому числі.


Автор: Чак Лоулесс

1 липня 2021